ma. mrt 20th, 2023

Je wil beginnen met het tunen van je auto maar waarmee moet je beginnen?

Wat zijn nou de beste opties om aan te passen wanneer je begint met zelf je auto tunen? In dit artikel gaan we een aantal opties bespreken, we kijken naar de kosten. Je wilt natuurlijk niet te duur beginnen. De moeilijkheidsgraad. We snappen dat niet iedereen automonteur is of wil worden. Tot slot houden we rekening met de functionaliteit, tunen is vooral voor het oog maar het moet ook niet vervelend rijden!

Motor tuning

Het aanpassen van je motor is vooral een functionele aanpassing. De voordelen kunnen zijn dat je auto sneller optrekt en- of zuiniger rijdt. Natuurlijk rijdt hij alleen zuiniger wanneer jij ook een zuinige rijstijl hanteert. Daarnaast kan het de motor ook wat ruiger laten klinken, het ligt eraan wat voor tuning je toepast. Tis ook maar net aan wie je het vraagt of dat een plus of minpunt is. Een goede optie om je auto wat extra pk’s te geven is chiptuning. Hiervoor heb je een microchip nodig, deze chip geeft eigenlijk aan jouw auto door hoeveel vermogen hij mag vrijgeven. De chips zijn er in verschillende gradaties. Je kan er een los kopen. Dit kan, afhankelijk van je auto al vanaf 130,- euro. laat je het doen, dan kost het vaak tussen de 300,- en 400,- euro. Let erop dat als je een chip koopt die jouw auto een stuk sneller laat rijden en accelereren, dat je wellicht ook meer kwijt bent aan onderhoud en benzine!

Dippen

Je auto dippen is er een nieuw kleurtje aan geven. Maar dan op de veruit goedkoopste manier, en een die je zelf kan doen. Andere opties zijn opnieuw over laten spuiten of wrappen. Wanneer je je auto opnieuw over laat spuiten moet hij ook 100% schadevrij zijn, daarnaast kost het een hoop tijd met al het schuur en polijst werk. Je bent vaak meer dan 2.000,- euro kwijt. Wrappen is al een stuk goedkopere optie. Reken er wel op dat je je auto een dag kwijt bent en zelf wrappen gaat ook niet lukken. Het leuke is wel dat je de auto zo gek kan maken als je zelf wil met verschillende prints en kleuren. Verwacht minimaal 1.200,- euro kwijt te zijn. Nu zijn we bij het dippen beland. Je kan het laten doen maar helemaal zelf dippen is ook een optie. Ben je nog niet helemaal zeker over je skills? In dat geval kan je misschien het beste beginnen met alleen de velgen te dippen. Laat je de auto dippen dan ben je snel rond de 600,- euro kwijt voor een middelgrote auto. Doe je het zelf dan ben je voor een zelfde formaat auto zo’n 140,- euro kwijt voor een sprayset. Als de spray goed is aangebracht blijft deze ruim 3 jaar zitten.

Dan hebben we een functionele en een esthetische aanpassing voor je auto, natuurlijk zijn er nog veel meer opties maar dit zijn onze beginner’s favorieten. Succes!

Door adminde